Grattis Lotta

Lotta

till körkortet!!
Bullarna är i frysen och väntar på dig*ler*
Kör försiktigt!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Å vet du vad, jag har ingen aning om hur jag gjort. Har grejjat en massa inne i DESIGN och sen "redigera stilmall". Ändrade en massa siffror helt ovetande om vad/var förändringen skulle ske ;)) Men till slut blev det nåt, men det tog 4 timmar!!
Vet du hr man ändrar färgerna eller ska jag lära dig? (har nyss lärt MammaAnna)

Postat av: Lotta

HAHAHA herregud vilken bild.. ;-D Men tack så mycket.. :-) Ska ta och lära mej gubbens bil sen dyker jag upp någon dag.. :-P

2006-12-06 @ 17:25:11
URL: http://lottis.webblogg.se
Postat av: Kajsa

ja, heja Lotta! Tänk att du fick ta ett kort på henne......!

2006-12-06 @ 18:48:53
Postat av: Camilla

Okej, då ska jag försöka beskriva så tydligt som möjligt hur du ska göra för att byta lite färger i din blogg! Om du tycker om denna rosa mall så kan du med all rätt behålla den som mall och bara ändra färgerna.
1. logga in på din blogg
2. Gå in på DESIGN
3. sen på "redigera stilmall"
Nu ser du en massa nuffror och siffror och håller på att svimma ;) Gjorde iallafall jag när jag insåg att det var där jag skulle börja mixtra :)

Nu är det bara att börja pröva dig fram. I princip kan man säga att överallt vars det står "background colour" eller bara "colour" finns alltid en siffer/bokstavskod efter, typ #F2HC45

Alla dessa är färgkoder. Öppna upp ett nytt windowsfönster på din skärm och ha denna sida uppe där:
http://users.rcn.com/giant.interport//COLOR/1ColorSpecifier.html
Här är alla färger du kan välja mellan!!
Nu är det bara att välja o vraka vilka färger du vill ha i din blogg! Sudda ut siffer/bokstavskodern som finns i din stilmall och klista in de nya koderna för de färger du vill ha. Varje kod ska börja med detta tecken: # och sluta med detta: ;

Ändra alla koder du hittar, med framför allt där vars det står "background" eller "body" tror jag oxå det kan stå

Det första stället du kan börja med att byta färg är typ på rad 4 (tror jag det är) i stilmallen, där står typ "background", skriv i en ny kod och då ändras färgen som är ramen runt din bloggsida. Längre ner byter du färg på fältet runt rubriken och sen i fäletet vars du skriver själv inlägget etc etc . OBS!!! Varje gång du har bytt en färg, så tryck på "spara stilmall" och kolla sedan i din blogg hur det blev! Blev det ej den färg du tänkt dig så är det bara att byta till du bli nöjd!!

Fråga om du undrar över nåt! Var ej rädd för att pröva dig fram, din vanliga rosa stilmal finns alltid kvar om du vill ha den, den finns ju som färdig mall att välja, så du kan alltid hitta tillbax till den!

Kram & lycka till!
psst, det där med bild tar vi sen, börja mixtra med färgerna!

2006-12-06 @ 19:45:43
URL: http://mammamilla.blogg.se
Postat av: Sussi

Vi hörs närmare om Mysdagen, har Moa i Kalix nu :)
Ha en trevlig kväll!!

2006-12-07 @ 19:26:20
URL: http://sussibussi.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback